Annie 2020

Musikalen ANNIE

Etter 16 smekkfulle hus i januar 2019 setter vi på nytt opp Annie med 10 nye forestillinger.

«BROADWAY KOM TIL SANDVIKA»
Budstikka, 11. januar 2019.

11 år gamle Annie er etterlatt av foreldrene sine på barnehjemmet like etter hun ble født. Handlingen er lagt til 1930 - tallets depresjon i USA. På barnehjemmet regjerer den strenge Miss.Hannigan, og Annie lengter etter foreldrene sine som har lovet å hente henne. Vil det noen gang skje?

Dette er en musikal som passer barn, unge og voksne. En rørende historie fullpakket med strålende dansenummer og vakker sang av morgendagens musikaltalenter. Flere av barna spiller også i profesjonelle musikaler på Nationaltheateret, Folketeateret og Oslo Nye Teater.

 

Se artikkelen fra Budstikka her 

Broadway kom til Sandvika - De unge talentene fra hele Norge serverte publikum en helaftens « Annie» Budstikka 12. jan. 

Forfatter: Ludvig Gundersen

Premiere.
Publikum kunne ikke holde tilbake entusiasmen da Koffers Produksjoner hadde sin første oppsetning i Sandvika Teater.

Musikalen « Annie» om den rødhårede og fyrige 11-åringen, som med ståpåvilje sjarmerer og inspirerer en hel nasjon, har siden 1977 gledet både store og små.

Koffers « Annie» er ikke et unntak.
Fra åpningsnummer til teppefall, viser skuespillertalentene hva en musikal skal være.
Med rask replikkføring, herlig scenografi og upåklagelig sang og dansenumre, føler en virkelig at man befinner seg i 30-tallets New York.

- « Annie» er en musikal ingen blir lei. Uansett hvilket år en setter den opp, trekker den folk. De som har et forhold til den fra da de var yngre tar med seg den yngre generasjonen, som tar med seg sine unge igjen, forteller Art Musikal og Ballettskoles Gry Spone, som har hatt regi og koreografi.
Flere andre har vært involvert, blant annet Henriette Steenstrup, med rollearbeid.

 

Publikum av skaftet

Selv om oppsetningen er amatørteater å regne, er det ingen ting som er amatørmessig med skuespillet.
Gullkorn i form av steppdans, swing, hundeakrobatikk, ektefølt skuespill, og en god dose voksenhumor, gjør at til og med sceneskiftene blir underholdende. Med godlåten «I morgen» og en hardtslående «Møkkaliv» klarer ikke publikum og holde entusiasmen tilbake og bryter blant annet ut i stående applaus da teppet går ned, med tilropene «En gang til!».

Syv år gamle Synne Østlie, fra Nordstrand, hadde sitt første møte med musikalen og har allerede blitt fan.

- Jeg synes den var veldig gøy, spennende og lærerik, sier hun. Synne er usikker på hva som var det beste med musikalen, men forteller at hun er imponert over at Annie klarer å huske så mange replikker og at hunden som spilte Sandy, kunne gjøre så mange triks. Spone forsikrer om at de ikke har profesjonelle «klappere» gjemt blant publikummerne.

- Men det er jo klart mye familie på premiere, smiler hun. Hun legger til at billettene har blitt revet bort, så de har måtte sette opp to ekstraforestillinger.

 

Flere hundre på audition

De 84 skuespillerne er både nybegynnere og erfarne, med CV fra Nationaltheatret, Folketeateret og Oslo Nye Teater. Synne H. Haga (20) og Julia L. Hagelid (19) fra Bærum forteller at selv om de begge er elever av Art, måtte de likevel på audition for å få rollene som Grace og Lily.

- Nei, alle må gjennom lik audition som dem som kommer utenifra og ikke har vært med før, forteller Hagelid.

- Du skal jo vise deg fra ditt beste, og at du kan gjøre det bra, legger Haga til.

Å jobbe for kunsten vet jentene alt om. Hagelid pådro seg ett brudd i ankelen bare noen dager tidligere, og danset fremdeles rundt på scenen, med skinne, torsdag.

- Det er litt vondt, men jeg prøver bare å kjøre på og ikke tenke på det. Show must og on! spøker hun. Mina T. Antonsen (11) fra Oslo måtte kjempe mot 250 andre for å få rollen som Annie. Egentlig var det Bærums-jenta Hennie H. Hynne som skulle spille Annie på premieren.

- Men hun ble dårlig, så jeg måtte steppe inn. Jeg var veldig nervøs, forteller hun.

Vis avisside

EKTE: Synne H. Haga, Vidar E. Berg og Mina T. Antonsen, leverte godt i rollene sine. | MØKKALIV: Selv med «de harde trettiårene» som fortellingens bakgrunn, er det ingen ting deprimerende med Koffers opp- setning av « Annie». En perfekt mulighet til å introdusere den yngre generasjonen for den kjente klassikeren. | LANGVEIS FRA: Skuespillerne kommer fra flere steder i Norge; både Hamar, Karmøy, Drøbak og Hadeland er representert. | HUMOR: Astrid B. Hauge gjør en foren av mange karakterer som går rett | midabel jobb som Miss Hanigan, og er på lattermuskelen. | SKRUPPELLØSE: Joakim Fensholt (20) fra Oslo og Julia L. Hagelid (19) spilte de håpløse svindlerne, Hanan og Lily.

© Budstikka

Alle artikler er beskyttet av lov om opphavsrett til åndsverk. Artikler må ikke videreformidles utenfor egen organisasjon uten godkjenning fra Retriever eller den enkelte utgiver.